Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Nieuwe steunmaatregelen: 200 miljoen euro extra voor ziekenhuispersoneel en tijdelijke werkloosheid uitgebreid

Written by on 6 november 2020

De opvallendste nieuwe steunmaatregel voor de werknemers werd aangekondigd door minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke.

Om “de waardering en het respect” voor het ziekenhuispersoneel en thuisverplegers concreet te maken, komt de regering meteen -eenmalig- over de brug met een bedrag van 200 miljoen euro, om hun inspanningen te compenseren. Het bedrag komt bovenop de beloofde consumptiecheque van 300 euro. 

Naast de verlenging van bestaande maatregelen voor werknemers, zoals het uitstel van betaling voor leningen, kan je ook uitstel krijgen als je je belastingen niet kan betalen.

De regering komt ook met een plan om werknemers te ondersteunen bij telewerk en de problemen die ze daarbij ondervinden: het inzetten stress- en burn-outcoaches, opleidingen voor leidinggevenden om personeel vanop afstand aan te sturen en een aanpassing van de selectieprocedures voor ambtenaren, zodat dit vanop afstand kan.