Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Lucas Deckers (22) uit Buggenhout wint internationale Chinese quiz en mag jaar gratis in China studeren

Written by on 6 november 2020

De internationale competitie vindt normaal plaats in een televisiestudio in China , maar door de strenge coronamaatregelen was het voor de deelnemers onmogelijk om naar het buitenland te reizen. De wedstrijd ging daarom dit jaar live online door. Om te voorkomen dat deelnemers zouden valsspelen, moesten de studenten zich aan strenge regels houden.

“Via de camera van de laptop kan de jury elke deelnemer in de gaten houden. De camera moest dus altijd aanstaan en op ons gericht zijn. In de finale moest er zelfs een camera achter ons staan, zodat de jury zicht had op de volledige kamer en op mogelijke spiekbriefjes. Bij meerkeuzevragen moeten de antwoorden ingeven worden op een app op de telefoon. Maar ook daar kan je moeilijk valsspelen. Wanneer je de app afsluit, om bijvoorbeeld iets op te zoeken, wordt dat geregistreerd en wordt je gediskwalificeerd. Daarnaast is het ook belangrijk dat je zo snel mogelijk antwoordt, dus snel een andere bron raadplegen gaat niet. Spieken is dus bijna onmogelijk.” 

(lees verder onder de foto)