Current track

Title

Artist

Current show

On-Air

20:00 22:00

Current show

On-Air

20:00 22:00


Ethiopische leger voert luchtaanvallen uit op opstandige troepen in regio Tigre, vrees voor burgeroorlog neemt toe

Written by on 6 november 2020

Experts vrezen dat het kan uitgroeien tot een burgeroorlog. Een oorlog die ook lang zou kunnen duren, want de troepen van het TPLF hebben zich de voorbije maanden enorm versterkt. Anderen menen dat het leger het TPLF eenvoudig kan verslaan.

Eerder deze week besliste de premier al om militairen naar de regio te sturen en de noodtoestand uit te roepen over de regio, nadat TPLF-troepen een militaire basis hadden aangevallen. Bij die aanval zouden verschillende militairen van het nationale leger omgekomen zijn en heel wat materiaal beschadigd zijn.

De premier sprak toen over een “laatste rode lijn” die is overschreden na “maandenlange provocaties”. “De federale regering wordt gedwongen tot een militaire confrontatie” om het land te redden, zei de premier. Bovendien verklaarde hij dat “het einde nabij is” voor de regionale troepenmacht.