Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


LIVE: Biden haalt ook de staat Michigan binnen en lanceert overgangswebsite, het blijft erg spannend

Written by on 5 november 2020

VS-correspondent Björn Soenens hoort geluiden dat Donald Trump “down” zou zijn, “dat hij nu nog strijdvaardig is maar ergens wel voelt dat nederlaag heel nabij is”. 

“De strijd om hertellingen te doen of tellingen stop te zetten, kan ook niet op veel steun rekenen binnen Republikeinse partij, waar men ook geschokt was door Trump die op verkiezingsavond overwinning uitriep daar waar tellingen nog niet voorbij waren. Binnen de Trump-campagne houdt men het gezicht strijdvaardig, maar binnen Republikeinse rangen redeneert men veeleer ‘als de telling op iets anders wijst, dan ga je je nederlaag moeten toegeven, tenzij er echt onregelmatigheden zijn gebeurd’.”

De Democraten hebben ook al een website opgesteld over de transitie, de machtsoverdracht. “Het zelfvertrouwen is daar vrij groot, maar we moeten een slag om de arm houden. Als de staat Nevada, die vroeger voor de Democraten was, naar Trump gaat, dan is de race weer helemaal open en moet er tot de laatste stem geteld worden.”

Herbekijk hier ook het gesprek met Björn Soenens in het “Extra Journaal”: