Current track

Title

Artist

Current show

On-Air

20:00 22:00

Current show

On-Air

20:00 22:00


Joe Biden: “Over 77 dagen doet VS weer mee met klimaatakkoord van Parijs”

Written by on 5 november 2020

Biden heeft daarvoor budgetten klaar die opgeteld oplopen tot ongeveer 2.000 miljard dollar, om de Amerikaanse economie de omschakeling te laten maken en zo tegelijk de economie te stimuleren. Hij zal daarvoor wel moeten afrekenen met de Senaat, die naar verwachting Republikeins zal blijven. 

Klimaatexperts denken dat Bidens klimaatplan de wereldwijde opwarming met 0,1 tot 0,2 graden kan temperen. Dat lijkt niet veel, maar op wereldschaal is elk tiende van een graad heel belangrijk.

Eerder maakte Climate Action Tracker, een organisatie die de klimaatinspanningen en hun effect monitort, een berekening voor China (het land kondigde aan dat het tegen 2060 klimaatneutraal zou willen worden, al is dat nog niet formeel vastgelegd, red.)  – en die komt uit op 0,2 tot 0,3 graden Celsius. Maar minstens even belangrijk is dat een ommezwaai van de VS andere grote spelers zou kunnen “meetrekken” in een globaal klimaatverhaal.