Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Turkije noemt Frans verbod op “Grijze Wolven” provocatie

Written by on 4 november 2020

Zo werd er afgelopen weekend bij Lyon een centrum ter nagedachtenis van de massamoord op Armeniërs beklad met pro-Turkse slogans, waaronder “Grijze Wolven” en “RTE”, de afkorting van de naam van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. De spanningen tussen Armenen en Turken in Frankrijk zijn de laatste tijd erg toegenomen door het conflict tussen Armenië en Azerbeidzjan over Nagorno-Karabach.

Ook de relatie tussen Frankrijk en Turkije is al langer gespannen. De recente aankondiging van de Franse president Emmanuel Macron om strenger op te treden tegen extreme islamitische organisaties na recente aanslagen viel ook slecht in Ankara. President Erdogan heeft toen opgeroepen tot een boycot van Franse producten omdat hij Macron een vijandige houding tegenover de islam verweet.