Current track

Title

Artist

Current show

On-Air

20:00 22:00

Current show

On-Air

20:00 22:00


“Nachtmerriescenario”, “nederlaag voor de democratie” en mogelijk “weken en maanden van chaos in de VS”

Written by on 4 november 2020

De Democratische leiders in Wilmington reageren onthutst op de uitlatingen van Trump. Ze hameren erop dat “de race nog niet gedaan is” en hopen dat er een ommekeer kan komen in Wisconsin, Michigan, Pennsylvania, North Carolina en Georgia. In die staten zijn vijf miljoen stemmen uitgebracht en de Democraten hopen nog altijd dat Joe Biden de volgende president wordt. Parlementslid Alexandria Ocasio-Cortez noemt de opeising van Trump “onwettelijk, gevaarlijk en autoritair”.

Van de Weghe spreekt over “een nachtmerriescenario dat voorspeld was” en tot geweld op straat kan leiden. Niet voor niets hebben veel winkels in grote Amerikaanse staten hun etalages afgeschermd met houten panelen.