Current track

Title

Artist

Current show

On-Air

20:00 22:00

Current show

On-Air

20:00 22:00


400.000 Vlaamse woningen nog niet aangesloten op de riolering: “Pano” trok op onderzoek

Written by on 4 november 2020

Intussen bouwen we nieuwe huizen en veranderen bestaande woningen van eigenaar. Net zoals onze reporter, stellen maar weinig mensen zich vragen over de riolering bij de aankoop van hun woning. “Pano” sprak bewoners van nieuwbouwwoningen die – zonder het te weten – hun afvalwater in natuurgebied lozen.

Om onaangename verrassingen te vermijden pleit Wim Van Gils van de Minaraad ervoor om een keuring van de riolering op te nemen in de woningpas. Dat is een digitaal paspoort van je woning, dat alle beschikbare informatie bundelt. Op die manier weet je tijdig of je één van die 400.000 woningen koopt in Vlaanderen die nog steeds niet aangesloten is op de riolering.