Current track

Title

Artist

Current show

80’s Drive

18:00 20:00

Current show

80’s Drive

18:00 20:00


LIVEBLOG: Voor het eerst meer dan 7.000 mensen in het ziekenhuis, ook in UZ Leuven geen bezoek meer

Written by on 3 november 2020

De thuiszorg moet beter georganiseerd worden tijdens deze coronacrisis. Dat zegt zorgorganisatie I-mens, de koepel van de thuiszorgorganisaties. Door het stijgende aantal coronabesmettingen, neemt namelijk niet enkel de druk op de ziekenhuizen toe, maar ook op de thuiszorg. Daarom is het belangrijk om de taken van verpleegkundigen en zorgkundigen, die minder hoog opgeleid zijn, beter af te bakenen, zegt Karin Van Mossevelde van zorgorganisatie I-mens.

“Laat ons duidelijke taakafspraken maken, laat ons de mensen inzetten op het niveau waar zij het meest renderen aan het bed, en laat ons op die manier vooral capaciteit vrijmaken bij de verpleegkundigen”, zegt Mossevelde. “Bijvoorbeeld het wassen van de mensen, dat gebeurt nu vaak door verpleegkundigen, dat zijn taken die zouden kunnen uitgevoerd worden door zorgkundigen.”

Patiënten die thuis verzorgd worden door zorgkundigen moeten daar wel zelf voor betalen, voor de zorg van de verpleegkundigen moet dat niet.