Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


Er schort veel aan onze kennis van de fietsregels

Written by on 3 november 2020

Op een doorlopend fietspad (te herkennen aan de twee parallelle onderbroken witte strepen), hebben fietsers altijd voorrang, zelfs als ze niet van rechts komen. Bestuurders die een fietspad dwarsen, moeten voorrang geven aan de fietsers die het fietspad volgen. De automobilist die van rechts komt, moet de fietser dus voorlaten. Vooral jongeren, die net gestudeerd hebben voor het theorie-examen, zijn op de hoogte van deze regel. De groep die het vaakst fouten maakt tegen deze regel zijn de 56-65-jarigen. Dit kan leiden tot zeer gevaarlijke situaties.

Autobestuurders moeten een oversteekplaats voor fietsers altijd met de nodige voorzichtigheid naderen, maar een fietser heeft er geen voorrang, ook niet als zij of hij aanstalten maakt om over te steken. Dat is dus anders dan bij een oversteekplaats voor voetgangers. Een fietser heeft wel voorrang als hij al op de oversteekplaats voor fietsers rijdt.