Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Waarom gaan we nog snel massaal naar de winkels voor ze sluiten? En scheelt er dan iets met “ons gezond verstand”? 

Written by on 2 november 2020

Vansteenkiste vergelijkt het met snoep, dat je voor de ogen van een peuter zet, die er op zijn beurt niet mag aankomen. “Op een bepaald moment stuikt die zelfbeheersing in elkaar.” Dan met een beschuldigende vinger naar “de burger” kijken, vindt Vansteenkiste dan ook geen goed idee. “Mensen de schuld geven, is niet het beste idee om ze op een duurzame manier te motiveren. Dat merk je ook bij politici die nu dreigen met boetes. Dat doen ze enkel omdat er bloedarmoede is op vlak van motivatie. Maar dat dreigen, is zeker niet de beste strategie. Je moet werken op een vrijwillig arrangement en de kaart van solidariteit trekken. Oproepen tot verantwoordelijkheidszin is op zo’n moment niet genoeg.”