Current track

Title

Artist

Current show

On-Air

20:00 22:00

Current show

On-Air

20:00 22:00


Twee meisjes van 3 en 14 jaar 3 dagen na aardbeving levend vanonder puin gehaald in Turkije

Written by on 2 november 2020

Zo’n 7 uur later werd een nog jonger meisje gered, de 3-jarige peuter Elif Perincek. Zij lag 65 uur bedolven onder het puin van het appartementsgebouw waarin ze met haar familie woonde. Het gebouw van acht verdiepingen stortte volledig in.

Muammar Celik, de reddingswerker die haar vond, vertelde aan lokale media dat hij eerst dacht dat ze dood was. “Ze had stof op haar gezicht en haar gezicht was wit. Toen ik het stof eraf veegde, opende ze haar ogen. Ik was stomverbaasd. Het was een echt mirakel.”

Zaterdag konden reddingswerkers haar moeder, twee zussen en broer al bevrijden. Een van de kinderen is nadien wel overleden. Verschillende andere bewoners van het appartementsgebouw zijn in het ziekenhuis opgenomen. Met de twee meisjes erbij zijn de voorbije dagen al meer dan 100 mensen levend vanonder het puin gehaald. (De tekst gaat voort onder de foto.)