Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


Nanaia Mahuti uit Maori-gemeenschap opvallende nieuwe minister van Buitenlandse Zaken in Nieuw-Zeeland

Written by on 2 november 2020

Jacinda Adern en haar sociaal-democratische partij wonnen de verkiezingen onlangs op een overtuigende manier. Vannacht heeft ze haar nieuwe regering voorgesteld. Met dus ook Nanaia Mahuta. Zij was al minister, maar krijgt nu de belangrijke portefeuille van Buitenlandse Zaken. Mahuta valt op door een opvallende Maori-tatoeage.

In totaal zijn er 5 leden van de Maori-gemeenschap die deel uitmaken van de nieuwe regering. Adern had beloofd een zeer diverse en multiculturele ploeg samen te stellen, die een afspiegeling zou zijn van de Nieuw-Zeelandse maatschappij. De premier herhaalde die belofte ook na de racistisch geïnspireerde aanslag in Christchurch vorig jaar. Een Australische rechts-extreme man drong toen 2 moskeeën binnen en vermoordde er meer dan 50 gelovigen tijdens het vrijdaggebed.