Current track

Title

Artist

Current show

X-Dance

00:00 06:00

Current show

X-Dance

00:00 06:00


Engeland gaat vanaf donderdag voor vier weken in lockdown

Written by on 1 november 2020

De maatregelen lijken op die van in ons land en zijn in bepaalde opzichten zelfs strenger. De Engelsen moeten ook zoveel mogelijk thuis blijven en mogen slechts één contact hebben buiten het gezin. Dat contact mogen ze alleen buiten ontmoeten, op een publieke plaats. Niet-essentiële winkels, pubs, bars en restaurants moeten weer sluiten. Thuisbezorging en afhaaldiensten blijven mogelijk Maar de premier zei dat in bepaalde omstandigheden mensen wel naar buiten kunnen: 

  • om naar de school of universiteit te gaan
  • om te gaan werken, voor wie niet thuis kan werken,
  • om in de buitenlucht te wandelen of lopen
  • om naar de dokter of apotheker te gaan
  • om voedsel en andere essentiële aankopen te doen
  • om voor iemand anders te zorgen

.”We komen hier wel door, maar we moeten nu in actie komen om de stijging van de besmettingen binnen de perken te houden”, aldus Johnson. “We gaan niet terug naar de zware lockdown van maart en april. De nieuwe maatregelen gaan minder ver. Maar vanaf donderdag geldt dezelfde boodschap: blijf thuis, bescherm onze gezondheidsdienst NHS en red levens.”

Bekijk hieronder een fragment uit de toespraak van Boris Johnson en lees verder onder het videofragment: