Current track

Title

Artist

Current show

On-Air

20:00 22:00

Current show

On-Air

20:00 22:00


Ook boekensector voelt corona door dalende verkoopcijfers en wegvallen Boekenbeurs, hoe ernstig is de crisis?

Written by on 31 oktober 2020

Boekenliefhebbers pinken deze dagen een extra traantje weg, want ook de Boekenbeurs gaat niet door in 2020. Vorig jaar lokte het boekenfestijn meer dan 120.000 geïnteresseerden naar de Antwerp Expo. Lezers kunnen er elk jaar grasduinen in het uitgebreide Vlaamse en internationale literaire aanbod én krijgen de kans om hun favoriete auteurs te ontmoeten. Daarnaast is de beurs een belangrijke extra boost voor de verkoop tijdens de eindejaarsperiode.

In mei kondigde organisator Boek.be al aan dat er dit jaar geen Boekenbeurs zal doorgaan. Het coronavirus en de bijkomende financiële uitdagingen maakten het onmogelijk om de beurs  te realiseren. Eind september dreigde de organisatie daardoor zelfs failliet te gaan, heel wat medewerkers werden al ontslagen. Boek.be draait bijna volledig op de inkomsten uit de Boekenbeurs, waaronder standgeld van de uitgevers en inkomsten via de bezoekers. Het jaarlijks budget bedraagt 2,2 miljoen euro.