Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


Breng je dit weekend een bezoek aan een begraafplaats? Neem dan je mondmasker mee

Written by on 31 oktober 2020

Ondertussen hebben toch al 32 Antwerpse gemeenten besloten om toch expliciet een mondmaskerplicht in te voeren op hun begraafplaatsen.  Vier gemeenten hebben geen besluit genomen maar hebben signalisatie geplaatst aan de kerkhoven om de bezoekers er op te wijzen dat het aangeraden is om een mondmasker te dragen.

De stad Antwerpen voert ook geen expliciete mondmaskerplicht op de kerkhoven in. Ze gaat ervan uit dat de mondmaskerplicht logisch volgt uit de geldende verplichting om een masker te dragen wanneer de 1,5 meter afstand niet kan gegarandeerd worden, wat in deze periode dus het geval is op drukbezochte begraafplaatsen.