Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


“Bel Friday” dit weekend, de Belgische tegenhanger van “Black Friday”, maar: “Loop niet zomaar mee in promoties”

Written by on 31 oktober 2020

Bel&Bo, Fiets!, Modemakers, Selexion, Standaard Boekhandel en nog 30 andere Belgische non-food winkelketens bundelen dit weekend hun krachten. Met Bel Friday lanceren ze een Belgisch koopweekend om lokaal shoppen te promoten, onder het motto ‘Hier, daar gaan we samen voor’.

“Zie het als een positief statement rond lokaal winkelen met een sympathieke knipoog naar Black Friday,” aldus het consortium. “Het wordt een weekend waarin we Belgische merken in de kijker zetten en waarin we de klant in de watten leggen. Maar het is ook een dankjewel voor de steun dit voorjaar.”

Als dit eerste weekend een succes wordt, is het de bedoeling om het evenement niet alleen tijdens het Allerheiligenweekend, maar ook op andere momenten van het jaar te organiseren. Intussen hebben al een 30-tal extra winkels interesse getoond voor een volgende editie, zowel kleine als grote handelszaken. De organisatie wil wel telkens bekijken of de deelnemende winkels voldoende bijdragen aan de Belgische economie.  “Want door lokaal te kopen, blijft het geld ook in ons land,” klinkt het.