Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


25 jaar geleden: “Smelly cat”, pijnlijk voor de oren maar legendarisch voor “Friends”

Written by on 31 oktober 2020

Het nummer, dat als een soort “akoestische, folk-achtige ballade” wordt omschreven, kreeg in de media alvast de nodige bloemetjes toegeworpen: van “legendarisch” en “onvergetelijk”, over “het lied dat onlosmakelijk met de figuur van Phoebe verbonden raakt en zelfs haar lijflied werd”, tot “even populair als het introlied van The Rembrandts”. Al bleef het tegelijkertijd, met een kwinkslag, “pijnlijk om naar te luisteren”.

“Ik blijf almaar de vraag krijgen om “Smelly cat” te zingen. Maar nee, hoor”, aldus Kudrow in een interview met lifestylewebsite Glamour in augustus 2012. Toch heeft ze een paar keer toegegeven om het nummer alsnog te brengen, onder meer tijdens een benefietconcert voor ‘Feeding America’ in Los Angeles in 2009, nadat Kudrow door collega Courteney Cox aangemaand was met: “Give the woman a guitar!” Maar haar meest opvallende optreden was in augustus 2015, in het Staples Center in Los Angeles, naast superster Taylor Swift. Swift kondigde haar aan met: “She’s only ever played in coffee houses before. She’s never played in a big venue like this.” Een filmpje van het optreden ging daarna snel viraal: