Current track

Title

Artist

Current show

On-Air

20:00 22:00

Current show

On-Air

20:00 22:00


Niet-essentiële winkels dicht: “Dit betekent een verlies van 100 miljoen per dag”

Written by on 30 oktober 2020

Ook Unizo, dat de zelfstandige ondernemers vertegenwoordigt, spreekt van een “bijzonder zware slag”. Danny Van Asche: “Een week geleden hadden we de sluiting niet zien aankomen, maar sinds gisteravond begon het te dagen. We kunnen niet ontkennen dat de cijfers de verkeerde richting uitgaan en dat de verwachte knik er niet is gekomen. Maar het blijft niettemin een bijzonder zware slag voor al die ondernemers die al zware klappen hebben geïncasseerd.”

“Laat ons wel wezen, het gaat opnieuw om dezelfde mensen die het het moeilijkst hadden in de eerste lockdown, horeca en events, en kleinhandel, groothandel en toerisme. Het zijn de ondernemers die zoveel inspanningen hebben gedaan om de regels te volgen en te investeren in een veilige omgeving, die opnieuw dicht moeten en die vrezen dat hun levenswerk, hun inkomen vernietigd wordt,” zegt Danny Van Assche.