Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


Na het rapport van Hoge Raad voor de Justitie over zaak-Chovanec: veel vragen blijven

Written by on 30 oktober 2020

De betrokken arts geeft desondanks, zonder de patiënt zelfs nog maar oppervlakkig te onderzoeken, de politie een attest dat Chovanec, medisch gezien, in de cel kon blijven. Het eigenlijke gerechtelijk onderzoek zal moeten duidelijk maken wat er precies gebeurd is. Maar als er vragen gesteld worden over de attitude en de Hitlergroet van de politiemensen, moeten er dan niet met nog meer redenen vragen gesteld worden over de rol van de artsen? Ook juridische vragen, bijvoorbeeld die naar het schuldig verzuim.   

De mug-artsen deden ook al niets met die informatie en gaven Chovanec zonder meer een inspuiting “”met een paardenmiddel”, zoals een agente later verklaarde. Amper één minuut later had hij een hartstilstand. Is hier gehandeld met voldoende voorzichtigheid?  Wanneer mag er een rapport over de medische actoren verwacht worden?