Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Top 40

14:00 17:00

Current show

Xclusif Top 40

14:00 17:00


Jong in de States – Hoe stem je als je zó afgelegen woont dat zelfs leidingwater ontbreekt? “Door beide partijen verwaarloosd”

Written by on 30 oktober 2020

Jessica Keetso is 31 en woont met haar familie op een van de meest afgelegen plekken in de VS. Haar huis heeft geen stromend water. Elektriciteit hebben ze nog maar een aantal jaar, sinds ze zonnepanelen konden kopen. In Navajo Nation, het grootste Native American-reservaat in de VS, zijn er duizenden families die op dezelfde manier leven.  

Het verhaal van de Navajo is er één van achterstelling, onderdrukking, corruptie en uitbuiting. En de barre levensomstandigheden werden dit jaar nog vergroot toen het coronavirus keihard toesloeg in het reservaat. Tienduizenden raakten besmet, honderden stierven.

Bekijk het verhaal van Jessica Keetso hier: