Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


Gaat ons land opnieuw volledig in lockdown? Dit ligt er op tafel op het Overlegcomité vandaag 

Written by on 30 oktober 2020

Ook bij de politiek lijkt die noodkreet niet in dovemansoren te vallen. De druk is dan ook enorm. Om 13 uur komt het Overlegcomité – het orgaan met alle verschillende regeringen van ons land – fysiek samen in het Egmontpaleis in Brussel. Dat Overlegcomité was overigens al langer gepland en initieel bedoeld om de sluiting van de cafés en restaurants te evalueren. Maar dat lijkt minder dan ooit aan de orde. De cruciale vraag die op tafel ligt: gaan we naar een volledige lockdown? 

Het lijkt bijna onvermijdelijk te zijn. En een sleutelrol voor die beslissing ligt in het meest recente rapport van Celeval, en dat rapport zou beenhard zijn, hoort onze redactie. Het enige “positieve” cijfer dat te noteren valt, is de R-waarde (het aantal mensen dat 1 besmette persoon gemiddeld besmet). Die R-waarde staat momenteel op 1,43 en blijft stabiel. Voor de rest kleuren de cijfers bloedrood.