Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


LIVEBLOG – 5.924 covidpatiënten liggen in onze ziekenhuizen, hoogste aantal sinds begin van de epidemie in ons land 

Written by on 29 oktober 2020

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

Harde cijfers: ook overlijdens blijven toenemen met gemiddeld 69 per dag

Op 21 oktober werd de teststrategie aangepast. Sinds die dag worden alleen mensen getest die een hoogrisicocontact hadden of terugkeerden uit een rode zone én symptomen vertonen. Heb je geen symptomen, dan moet je tien dagen in quarantaine gaan.

BELGA

Nieuwe maatregelen gelden vanaf vandaag, winkelen voortaan beperkt tot 30 minuten

De nieuwe coronamaatregelen zijn ingegaan, een dag vroeger dan oorspronkelijk gepland. Dat blijkt uit een nieuwe wet die gisteravond is gepubliceerd. Naast de reeds bekende maatregelen wordt winkelen weer beperkt tot 30 minuten.

Lees er hier alles over:

Golf van “post-intensieve zorgsyndromen” komt op ons af

Extreem zwakke spieren, geheugenverlies en depressies of angsten: voor veel covidpatiënten die weer naar huis mogen na een tijd op intensieve zorg, is het nog niet allemaal voorbij. Daarvoor waarschuwt het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE), dat het probleem meer onder de aandacht wil brengen. Mentale problemen door post-traumatische stress komen trouwens ook heel vaak voor bij familieleden van patiënten: “Het is een onderschat fenomeen”. 

Lees meer in onderstaand artikel:

Leraren bezorgd: “Wat we in 9 weken hebben opgebouwd misschien na 10 dagen herfstvakantie verloren”

Net zoals in de samenleving, stijgen de coronabesmettingen bij leerlingen en leerkrachten exponentieel. En dat zet scholen en leerkrachten zwaar onder druk. Twee leerkrachten getuigen over de onzekerheid die corona met zich meebrengt en hun bezorgdheid dat de leerachterstand bij hun leerlingen nog verder zal oplopen. 

Lees meer in dit artikel: