Current track

Title

Artist

Current show

On-Air

20:00 22:00

Current show

On-Air

20:00 22:00


Laatste Belgische Spitfire-piloot die meegevochten heeft op D-day is overleden

Written by on 29 oktober 2020

“Met droefheid neemt de Belgische luchtmacht afscheid van de laatst overgebleven Belgische Spitfire-gevechtspiloot in de Tweede Wereldoorlog”, schreef de luchtcomponent van het leger op Twitter. “Blue skies forever …” Eerder had het 349e Belgische squadron het overlijden ook al op Twitter bekendgemaakt.

Joseph Moureau werd geboren in Jette op 13 april 1921. Hij ging samen met zijn tweelingbroer Alfred in dienst van de troepen van het Verenigd Koninkrijk in 1940. Beiden meldden zich als piloot bij de Royal Air Force (RAF).

Na een lange training kwalificeerden ze zich op de Spitfire, het beroemde Britse jachtvliegtuig. Ze werden ingezet in het 349e squadron dat voornamelijk uit Belgische piloten bestond.