Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Vlaams minister Demir (N-VA) geeft vergunning aan grootschalig project van chemiereus Ineos in Antwerpse haven

Written by on 28 oktober 2020

Groen (op Vlaams en lokaal niveau in de oppositie) reageert ontgoocheld op de beslissing om een vergunning toe te kennen aan Ineos.

“Vlaanderen moet investeren in de haven van de toekomst, Demir geeft nu een vergunning voor vervuilende technologie uit het verleden”, reageren de Antwerpse Groen-gemeenteraadsleden Imade Annouri en Nordine Saïdi Mazarou. “Een plastiekfabriek die met belastinggeld voor milieuverontreiniging zorgt, is niet het idee dat wij hebben van toekomstgerichte duurzame investeringen.”

Tegen de plannen van Ineos voor nieuwe installaties voor de productie van ethyleen en propyleen rees al eerder protest. Zo bezette actiegroep Ineos Will Fall onlangs nog een stuk bos dat voor de fabriek zal moeten wijken. Samen met collega-actiegroep Antwerpen Schaliegasvrij verzamelde ze naar eigen zeggen ook 10.000 handtekeningen tegen het project en een lijst met meer dan 700 bezwaarschriften en bezwaarpunten.