Current track

Title

Artist

Current show

On-Air

20:00 22:00

Current show

On-Air

20:00 22:00


Van minder fysiek les vanaf 3e middelbaar tot sneltesten: dit vragen experten voor na herfstvakantie

Written by on 28 oktober 2020

Opvallend: na de langere herfstvakantie pleiten de experts ervoor om het onderwijs te laten heropstarten “in een vorm die strikt is aangepast aan de epidemiologische situatie”, met name de oorspronkelijke code oranje, waarbij leerlingen van het derde tot zesde middelbaar (tweede en derde graad) maar 50 procent aanwezig zijn op school. Voor de andere leerlingen (die uit het kleuter- en lager onderwijs en de eerste twee jaar van het middelbaar) vallen daar niet onder. 

Daar is eerder al over gepraat: zoiets zou kunnen als de scholen, alle leerlingen ook digitaal kunnen bereiken, en als de vakbonden akkoord gaan.  

Molenberghs is zelf wat genuanceerder over de 50-50 dan wat in het rapport staat: “We willen dat de scholen dit elk individueel, of regio per regio, afwegen. Als zij zeggen ‘we hebben kwetsbare jongeren en doen dit liever niet’, oké, maar als ze dit liever wel doen, kan het. We zien dat sommige scholen nu al spontaan terugschakelen. Het is aan elk van hen om dit af te wegen, wij geven aan, maar de minister en zijn partners beslissen.”