Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Spoedarts Jan Stroobants: “Met nieuwe maatregelen gaan we averij wat beperken, maar we gaan tegen de klippen varen”

Written by on 28 oktober 2020

Stroobants ziet de patiënten, covid en niet-covid, toestromen. “Nu proberen we, in tegenstelling met de eerst golf, de niet-covidpatiënten zolang mogelijk te verzorgen. Als er twee covidbedden vrij zijn, maar er komt een niet-covidpatiënt binnen, waar leggen we die dan? Wie gaan we zorg bieden?”

Dan is een horrorscenario niet ver weg meer: “Er komen twee mensen binnen die kritiek zijn, één niet-covid en één covid. Wie gaan we het laatste intensieve zorgbed geven? Dat scenario staat ons te wachten. Nu kunnen we nog transporteren, maar dat gaan we niet lang volhouden.”