Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


Opnieuw grimmig protest tegen coronamaatregelen in Italië

Written by on 27 oktober 2020

In de noordelijke steden Turijn en Milaan liep het protest uit de hand. Het noorden van Italië werd het hardst getroffen door de eerste corona-uitbraak in het voorjaar en werd twee maanden lang volledig afgesloten.  In Turijn waren eerder op de avond al zo’n 300 taxichauffeurs in rijen gaan staan op het Piazza del Castelo, om aandacht te vragen voor hun financiële verlies door het wegblijven van de toeristen en de impact van het telewerk. 

Op datzelfde plein kwamen betogers samen na 18 uur. Dat protest liep uit de hand. Volgens het persbureau LaPresse werd het geweld aangestuurd door een groep hooligans. Er werden vuilnisbakken en tramhokjes in brand gestoken en voertuigen omvergeduwd. De betogers gooiden met molotovcocktails en ook de etalage van een luxekledingwinkel gio-ng eraan. (zie foto onder) De politie greep in met traangasprojectielen en pakte een vijftal betogers op.