Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Binnensporten en evenementen verboden, cultuurhuizen gesloten: een overzicht van de nieuwe Vlaamse coronamaatregelen

Written by on 27 oktober 2020

Door het enorm sterk stijgende ziekenhuisopnames in onze ziekenhuizen worden in Vlaanderen nu ook bijkomende coronamaatregelen genomen. Afgelopen weekend gebeurde dat al in Wallonië en Brussel, die qua coronacijfers een tiental dagen voorlopen op Vlaanderen. 

De situatie in Vlaanderen escaleert zo snel dat nieuwe maatregelen zich ook in Vlaanderen opdrongen, op aandringen van de virologen en de provinciegouverneurs. De nieuwe maatregelen moeten vooral voorkomen dat we nog veel verschillende mensen ontmoeten in onze vrije tijd.

Dit pakket van nieuwe maatregelen geldt vanaf vrijdag, 18 uur. Een einddatum heeft de Vlaamse regering er niet opgeplakt. Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) zegt dat de situatie wekelijks geëvalueerd zal worden.  Vlaams vicepremier Hilde Crevits (CD&V) voegde eraan toe dat we de komende drie weken “alles op alles moeten zetten”.

Bekijk hier de persconferentie van de Vlaamse regering, lees verder onder de video voor een overzicht van de nieuwe maatregelen: