Current track

Title

Artist

Current show

80’s Drive

18:00 20:00

Current show

80’s Drive

18:00 20:00


Amerikaanse Senaat keurt benoeming Amy Coney Barrett aan Hooggerechtshof goed: “Trump kan over het graf heen invloed uitoefenen”

Written by on 27 oktober 2020

Ook op de korte termijn kan de benoeming van Coney Barrett meteen gevolgen hebben. “Vanaf morgen is zij meteen rechter en beslist ze mee over een aantal rechtszaken die momenteel bij het Hooggerechtshof voorliggen. Op 10 november komt bijvoorbeeld een zaak voor over de afschaffing van Obamacare, de ziekteverzekeringswet.”

“Misschien komt er over afzienbare tijd een zaak over het abortusrecht voor, waarbij zij de beslissende stem zou kunnen zijn om abortusrechten terug te schroeven. Op heel korte termijn kan haar invloed dus al reusachtig zijn.”