Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


Huisartsen van Geneeskunde voor het Volk protesteren in ondergoed: “Regering laat ons in de kou staan”

Written by on 26 oktober 2020

“Er kan heel wat gebeuren om ons werk te verlichten. Minder administratie om maar één voorbeeld te noemen”, zegt Lise Vandecasteele, huisarts bij Geneeskunde voor het Volk en parlementslid voor PVDA.  “Die swingt de pan uit.  We hebben wel 100 verschillende soorten attesten: quarantaineattesten, ziekteattesten, attesten voor school, attesten specifiek voor werkgevers die zelf extra formulieren verzinnen, attesten waarin we verklaren dat je negatief getest bent … We zijn voortdurend bezig met die attesten, waardoor we niet meer aan de zorg zelf toekomen.”

“We hopen dan ook op bijstand. Quarantaineattesten, bijvoorbeeld, kunnen zonder problemen door andere instanties uitgeschreven worden. Dat kan op korte termijn al gebeuren, en is wat ons betreft broodnodig.”