Current track

Title

Artist

Current show

X-Dance

00:00 06:00

Current show

X-Dance

00:00 06:00


Ziekenhuisopnames blijven pieken (gisteren 590), dringende patiënten kunnen niet meer terecht in ziekenhuis Mol  

Written by on 25 oktober 2020

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

De cijfers: een stevige positiviteitsratio en per dag gemiddeld 11.891 besmettingen vastgesteld

  • De coronacijfers in ons land blijven stijgen. Gisteren zijn 590 covidpatiënten opgenomen in onze ziekenhuizen, dat is het tweede hoogste cijfer sinds het begin van deze gezondheidscrisis. Het hoogste cijfer dateert van 28 maart toen er 629 opnames waren. Gisteren mochten ook 361 mensen het ziekenhuis verlaten.
  • Er liggen in totaal 4.401 mensen in onze ziekenhuizen. 708 patiënten verblijven op intensieve zorg, 372 onder hen zijn afhankelijk van beademing en liggen in een coma.
  • Vrijdag zijn 74 mensen gestorven aan het virus, het gemiddelde van de voorbije week komt zo op 39 overlijdens per dag. Alles samen heeft het virus al 10.737 slachtoffers in ons land geëist.
  • In de week van 15 tot 21 oktober zijn gemiddeld 11.891 nieuwe bevestigde besmettingen per dag geteld. Dat is opnieuw een stijging met de helft (+50%), vergeleken met de week voordien.
  • We hebben een stevige positiviteitsratio van 18,3 (per 100 tests zijn er 18,3 positief). De Wereldgezondheidsorganisatie of WHO beschouwt een cijfer van 5 of hoger als problematisch.

Ziekenhuis in Mol houdt opnamestop want patiënten op niet-covidafdeling toch besmet

Het Heilig Hartziekenhuis in Mol houdt minstens tot maandagmiddag een opnamestop en wordt tijdelijk afgekoppeld van de 112-noodcentrale.

De voorbije week bleek dat enkele patiënten op de niet-covidafdeling toch besmet waren met het coronavirus. Iedereen wordt nu getest. Er gelden strenge isolatiemaatregelen en alles wordt grondig ontsmet.

Tot maandag zullen er alvast geen dringende opnames meer gebeuren in het ziekenhuis, behalve bij de dienst pediatrie en materniteit. 

Welke nieuwe maatregelen gelden er nu in Vlaanderen, Brussel en Wallonië?

Gisteren heeft het Brussels Hoofdstedelijk Gewest strengere coronamaatregelen genomen/ Eerder deze week deed Wallonië dat ook al. Bent u nog mee met de nieuwe regels in het hele land? 

Lees het hier in een helder overzicht: