Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Wit-Russen opnieuw massaal op straat tegen president Loekasjenko, politie zet flitsgranaten in

Written by on 25 oktober 2020

Dat Loekasjenko niet zomaar zal opstappen, is al langer duidelijk, en beseffen de demonstranten intussen allicht ook. Maar ook het gebruik van geweld lijkt voorlopig niet af te nemen. De betoging in Minsk ontaardde op het eind opnieuw in confrontaties met de politie, waarbij de ordetroepen flitsgranaten gebruikten om de betogers te verwarren en uiteen te drijven.

Er zijn ook beelden van mannen met wondes van rubberkogels en er zijn zelfs berichten van geweerschoten, maar die zijn voorlopig niet bevestigd. Het Wit-Russische ministerie van Defensie zegt dat het de berichten onderzoekt. Eerder dreigde het regime van Loekasjenko al met het gebruik van echte kogels. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn de protesten een “terroristische dreiging” aan het worden.