Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


Professor Erika Vlieghe pleit voor drastische coronamaatregelen, ook in Vlaanderen: “Er is geen tijd meer om te wachten”

Written by on 25 oktober 2020

Die maatregelen moeten voor heel België gelden, oppert Vlieghe. Lokale maatregelen hebben deze zomer goed gewerkt om bijvoorbeeld de brandhaarden in Antwerpen te blussen, “maar op dit moment is de epidemie zo wijdverspreid in België, ook in Vlaanderen, dat alle provincies in een opwaartse trend zitten. Sommige meer dan anderen, maar lokale maatregelen zijn bijna niet meer werkbaar.” 

Ik denk dat je zo snel mogelijk àlles moet doen om de overdracht van het virus tussen mensen te verminderen. Op alle vlakken, in alle sectoren. Er zijn een aantal goede maatregelen genomen, maar ik vrees dat ze niet voldoende zullen zijn en dat er niet genoeg tijd zal zijn om te wachten.