Current track

Title

Artist

Current show

On-Air

20:00 22:00

Current show

On-Air

20:00 22:00


Herfstvakantie wordt verlengd tot en met 11 november: “Inspanning om scholen open te houden tot kerstvakantie”

Written by on 25 oktober 2020

De herfstvakantie voor de Vlaamse scholen zou normaal gezien beginnen op maandag 2 november en aflopen op zondag 8 november. Wegens het coronavirus wordt nu de brug gemaakt naar de feestdag van 11 november, Wapenstilstand, en dus met drie dagen verlengd. Op 12 november moeten de poorten van de Vlaamse scholen weer opengaan. 

“Ik neem deze beslissing niet met plezier”, zegt minister Weyts aan VRT NWS. “We hebben ervoor gevochten om de scholen open te krijgen, ik wil ze ook open houden.”

Weyts zegt dat hij de beslissing heeft genomen nadat de virologen hem vandaag een advies bezorgd hadden waarin ze zeiden dat het in de huidige piek van de pandemie aangewezen is om de herfstvakantie te verlengen.

Zodoende heeft Weyts dus beslist om de herfstvakantie drie dagen te verlengen, tot en met Wapenstilstand. Dat gebeurde in overleg met de onderwijskoepels. “We doen nu een inspanning van twee dagen om de scholen daarna opnieuw te kunnen openen tot de kerstvakantie”, motiveert Weyts zijn beslissing nog.