Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


Andere regels voor Nederlandstalig en Franstalig hoger onderwijs in Brussel, maar toch gaat iedereen naar code rood

Written by on 25 oktober 2020

“Het is echt moeilijk om op deze manier te werken “, zucht directeur van de Brusselse Erasmushogeschool An Brusseel. Ze vindt dat er hoe dan ook een verantwoordelijkheid bij de politiek ligt om voor duidelijkheid te zorgen. “Men houdt in Brussel echt te hard vast aan institutionele kaders”, zegt ze. “Een groot deel van mijn studenten richt zich niet tot één taalgemeenschap. Hun ouders horen op de Franstalige televisie dat hun school dicht gaat, en dan moeten ze uitleggen dat zij wél mogen. Dan denkt men dat de Nederlandstaligen niet goed bezig zijn”, zegt Brusseel. De directeur pleit dan ook voor eenheid van commando. “Want is corona taalgevoelig?”, vraagt ze zich ironisch af.