Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


LIVEBLOG – Gisteren 585 covidpatiënten opgenomen in het ziekenhuis, straks overleg over Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Written by on 24 oktober 2020

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

Ook bijkomende maatregelen in Brussels Hoofdstedelijk Gewest? Om 12.30 uur overleg

Voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest komen er mogelijk ook bijkomende coronamaatregelen. De provinciale crisiscel komt straks, om 12.30 uur, samen om te overleggen over de toestand in het gewest.

Minister-president Rudi Vervoort (PS) kondigde het overleg gisterenavond via Twitter aan: 

Overzicht van de cijfers: gemiddeld 11.201 bevestigde besmettingen per dag

Welke nieuwe maatregelen gaan vandaag in Wallonië in?

In Wallonië wordt vanaf vandaag een avondklok van 22 tot 6 uur ingevoerd. Het is een van de nieuwe maatregelen die gisteren werd aangekondigd door Waals minister-president Elio Di Rupo (PS). De verstrenging in het zuiden van het land komt er omdat de besmettingscijfers daar de hoogste zijn van Europa. De nieuwe maatregelen gelden alvast tot 19 november. Een overzicht:

  • Op de avondklok die dagelijks van 22 tot 6 uur geldt, worden uitzonderingen gemaakt voor essentiële (professionele) verplaatsingen en voor wie verzorging nodig heeft. 
    In de rest van het land geldt een avondklok van 0 tot 5 uur ’s ochtends.  
  • Naast de uitbreiding van de avondklok, wordt telewerk de regel tot 19 november. In de Waalse woonzorgcentra wordt het bezoek beperkt tot 1 vaste bezoeker per inwoner, per 14 dagen.
  • In het Franstalig hoger onderwijs zullen er geen fysieke lessen meer worden gegeven.  Dat heeft minister-president van de Franse Gemeenschap, Pierre-Yves Jeholet (MR), aangekondigd. 
  • Alleen -12-jarigen mogen nog aan ploegsport doen in Franstalig België. Iedereen die ouder is dan 12 mag de komende weken niet in groep aan competitiesport doen of trainen. Tegelijk wordt individueel sporten aangemoedigd.

Lees meer in dit artikel: