Current track

Title

Artist

Current show

On-Air

20:00 22:00

Current show

On-Air

20:00 22:00


Erdogan zegt dat Macron zich “moet laten nakijken”, Frankrijk roept ambassadeur terug uit Turkije

Written by on 24 oktober 2020

“Wat valt er te zeggen over een staatshoofd dat miljoenen leden van verschillende geloofsgroepen op deze manier behandelt: ten eerste, mentale controle”, zei Erdogan in een televisietoespraak. Volgens de Turkse president heeft Macron “psychische checks” nodig.

Die woorden zijn heel slecht gevallen in Parijs. “De opmerkingen van president Erdogan zijn onaanvaardbaar. Buitensporigheid en onbeschoftheid zijn geen methode. We eisen dat Erdogan de koers van zijn beleid verandert, omdat die in elk opzicht gevaarlijk is”, zei een Franse presidentiële functionaris.

Het voorstel van Macron om de seculiere waarden van zijn land te verdedigen tegen de radicale islam heeft de Turkse regering boos gemaakt. Het is een nieuwe irritatie aan een groeiende lijst van geschillen tussen de Franse leider en Erdogan. (Lees verder onder de tweet van het Turkse staatspersbureau Anadolu.)