Current track

Title

Artist

Current show

On-Air

20:00 22:00

Current show

On-Air

20:00 22:00


Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn stem al uitgebracht: “Gestemd op kerel met de naam Trump”

Written by on 24 oktober 2020

Ruim 56 miljoen Amerikanen hebben inmiddels gestemd, blijkt uit cijfers van het US Elections Project van de Universiteit van Florida. Meer dan 38,5 miljoen kiezers deden dat per post, onder meer uit vrees voor het coronavirus.  De rest bracht persoonlijk zijn stem uit. Nooit eerder stemden zo veel Amerikanen zo vroeg.

Trump zegt vaak, zonder bewijs aan te voeren, dat stemmen per post vatbaar voor fraude zou zijn. Ook nu zei hij dat persoonlijk een stem uitbrengen “veel veiliger” is dan briefstemmen. “Alles was perfect, strikt, zeer strikt, volgens de regels”, zei Trump. “Als je je stembiljet opstuurt, kan het nooit zo veilig zijn.”