Current track

Title

Artist

Current show

On-Air

20:00 22:00

Current show

On-Air

20:00 22:00


OVERZICHT: Strengere regels voor cultuur en sport, jeugdbewegingen vanaf 12 jaar enkel buiten, pretparken dicht

Written by on 23 oktober 2020

Aan ziekenhuizen is intussen ook gevraagd om niet-dringende, makkelijk te plannen ingrepen uit te stellen, zo voegde minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) toe. Dringende ingrepen, zoals chemotherapie of nierdialyses, moeten blijven doorgaan.

Het aantal bedden voor coronapatiënten wordt tegen 2 november opgetrokken tot 1.200 op intensieve zorg, naast nog eens 7.200 niet-intensieve bedden. Aan ziekenhuizen wordt ook gevraagd om tegen dan ook 300 extra intensieve bedden te voorzien, zodat er meer ruimte is voor andere dringende ingrepen.

Om de capaciteit beter te verdelen staat het militaire hospitaal volgens Vandenbroucke ook klaar om alle patiënten met brandwonden van alle andere ziekenhuizen over te nemen.