Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


“Nudging”: een nieuw en doeltreffend wapen in de strijd tegen wildplassen

Written by on 23 oktober 2020

Er waren telkens twee pijlen, zodat wie hoognodig moest, ertoe gebracht werd niet meer te kiezen tussen wildplassen of niet, maar tussen de WC rechts of de WC links. Ook de pijlen leken zeer succesvol te zijn als nudge tegen wildplassen. Mathias Celis stelde een dagelijkse daling van maar liefst 72,31 procent wildplassers vast. 

Ter vergelijking: Celis onderzocht ook het effect van borden die vermelden wat de boete is voor wildplassen. Dat is vandaag de meest gebruikte techniek om overlast aan te pakken. Deze nudge zorgde voor het kleinste effect, met een daling van slechts 19 procent wildplassers per dag.