Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Engelse voetballer Marcus Rashford fikst het weer: horeca schenkt kansarme kinderen gratis maaltijden in schoolvakantie

Written by on 23 oktober 2020

Zeer tot ongenoegen van Marcus Rashford, een voetballer van Manchester United die in zijn jeugd ook met armoede te maken had. Hij stuurde een open brief naar de Britse regering met de oproep om terug te komen op die beslissing. “Geen kind zou met honger mogen gaan slapen”, schreef hij toen. De Britse regering bond uiteindelijk in.

Afgelopen woensdag diende oppositiepartij Labour een motie in in het Britse parlement om de regeling omtrent de maaltijdbonnen tijdens schoolvakanties te verlengen tot Pasen volgend jaar. Door de coronacrisis en het verlies van banen, hebben veel kwetsbare gezinnen het moelijk, is de redenering.

Volgens Labour doen meer dan 1,4 miljoen kinderen in het Verenigd Koninkrijk een beroep op de gratis schoolmaaltijden. Ook tijdens de komende oktobervakantie (October half term heet die daar, vergelijkbaar met de herfstvakantie hier) en tijdens de kerstvakantie zouden kansarme kinderen dan gratis schoolmaaltijden kunnen krijgen. De motie werd echter met een duidelijke meerderheid weggestemd in het parlement.