Current track

Title

Artist

Current show

On-Air

20:00 22:00

Current show

On-Air

20:00 22:00


Biostatisticus Geert Molenberghs positief over nieuwe maatregelen: “Maar vraag is of het voldoende zal zijn”

Written by on 23 oktober 2020

Het is af te wachten of de maatregelen voldoende zijn. “We zitten met dieprode cijfers, vooral in de Waalse provincies. We doen het het tweede slechtst in Europa.” Er moet snel een kentering komen zegt Molenberghs. “We gaan de komende dagen echt een knik in de curve moeten zien, als dat niet zo is, dan moeten er bijkomende maatregelen genomen worden.” De biostatisticus benadrukt dat het belangrijkste is zoveel mogelijk contacten stil te leggen, ook in de privésfeer. 

“Als het nu niet lukt, is een nieuwe lockdown onvermijdelijk, maar die moet er niet hetzelfde uitzien als in maart en april”, vindt Molenberghs. Winkels sluiten hoeft bijvoorbeeld niet voor de biostatisticus en ook scholen kunnen open blijven. “Maar het kan wel praktisch moeilijk worden om dat onderwijs te organiseren. Dat zien we nu in Wallonië, omdat daar veel leerkrachten uitvallen en veel leerlingen in quarantaine zitten. Er komt een punt dat zelfs dingen die we willen openhouden, gewoon praktisch niet meer werken en dan moeten we nog een stap verder gaan.”