Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Binnenkijken op covidafdeling van UZ Brussel: “Het licht aan het einde van de tunnel blijkt gewoon een nieuwe trein”

Written by on 23 oktober 2020

Cijfers, cijfers, cijfers: het is de dagelijkse bezorgdheid van Sabeth De Waele, diensthoofd op de afdeling intensieve zorg in het UZ Brussel. “De huidige noodfases voor de ziekenhuizen zijn onvoldoende, er is een extra fase nodig: de fase “absolute ramp”“, zo vat ze samen.

“In de eerste golf waren enkele zaken anders: we konden het aan, maar de rest van de zorg lag plat. Nu combineren we reguliere zorg met covidzorg. Dus er is minder personeel beschikbaar. En het sneeuwbaleffect werd gestopt door de lockdown: dat zien we voorlopig niet. Materiaal kan je in theorie snel bijkopen, mensen niet.”

BEKIJK – Sabeth De Waele bekijkt de dagelijkse cijfers en analyseert wat er zou moeten gebeuren (lees voort onder de video):