Current track

Title

Artist

Current show

On-Air

20:00 22:00

Current show

On-Air

20:00 22:00


Wit-Russische oppositie krijgt prestigieuze Sacharovprijs Europees Parlement: “Wij staan aan jullie kant”

Written by on 22 oktober 2020

Maar het Europees Parlement draagt de prijs ook op aan bloggers en politieke gevangenen. Sergej Tichanovski – de man van Tichanovskaja – is een videoblogger die wantoestanden aan het licht bracht en de tegenstand tegen Loekasjenko in het hele land vastlegde op camera. Ook de bekende mensenrechtenactivist Ales Bjaljatski wordt geëerd en Stsjapan Poetsila, de oprichter van het Telegram-kanaal Nexta, dat is uitgegroeid tot een organisatieplatform voor de oppositie, waar ook massaal beelden worden gedeeld van het brutale politiegeweld tegen de vreedzame betogers. 

(Lees voort onder de afbeelding.)