Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


Supermarkten verkopen opnieuw meer wc-papier: “Maar geen hamstergedrag zoals in maart”

Written by on 22 oktober 2020

“Typische producten – toiletpapier hoort daarbij – wordt meer gekocht dan in andere periodes”, zegt Roel Dekelver van Delhaize. “Ook diepvriesproducten en droge voeding zoals pasta en rijst worden op dit moment 15 procent meer verkocht dan gewoonlijk.”

Bij concurrent Carrefour is een gelijkaardige trend te zien. “Mensen kopen veel dingen die lang goed blijven”, zegt woordvoerster Aurélie Gerth. “Op die manier hoeven ze minder vaak naar de supermarkt. We zien dat mensen liever één keer grote boodschappen doen, dan meerdere keren per week voor kleinere aankopen komen.”

Omdat restaurants en cafés gesloten zijn, willen we thuis onszelf graag culinair verwennen. “We zien dat kwalitatieve producten zoals verse vis of biologische groenten het nu enorm goed doen”, aldus Gerth.

Ook Lidl noteert een flinke stijging in de verkoop van verse producten. “Dat wijst erop dat mensen zelf aan het koken zijn geslagen”, zegt Isabelle Colbrandt van Lidl.