Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


“We zijn allemaal leerkracht”: Franse presidentsvrouw Brigitte Macron richt zich in brief tot vermoorde leraar

Written by on 21 oktober 2020

Brigitte Macron schrijft dat je als leerkracht moet anticiperen en elke les goed moet voorbereiden. “Wanneer je in de klas komt, moet je goed voorbereid zijn en je goed op je plaats voelen”, schrijft ze. Ze vindt het belangrijk dat leerkrachten de leerlingen kunnen inspireren en de ambitie hebben om deuren voor hen te openen en hun geest te verruimen. “Want op die manier worden ze vrij”, schrijft Brigitte Macron. Daarmee verwijst ze naar Samuel Paty zelf, die in zijn les over vrije meningsuiting, zijn klas wilde laten discussiëren over de Mohammedcartoons. Brigitte Macron spreekt de vermoorde leerkracht aan. “Dat alles wist je, Samuel. Jij was er de verpersoonlijking van. Jij had het hoogste idee van het beroep van leerkracht.”