Current track

Title

Artist

Current show

X-Dance

00:00 06:00

Current show

X-Dance

00:00 06:00


Scholen schrappen massaal bos- en buitenklassen, vrijetijdscentra maken zich zorgen

Written by on 21 oktober 2020

“Het is een serieuze streep door onze rekening. Twee op de drie groepsuitstappen zijn al geannuleerd dit jaar. Het gaat dan om daguitstappen, bosklassen en sportdagen”, zegt Sander Waterloos van vrijetijdscentrum IJsmolenhoeve. Bij de eerste coronapiek vervielen al heel wat boekingen en nu dreigt hetzelfde te gebeuren. “We leven gelukkig niet alleen van scholen, er zijn ook bedrijfsbezoeken maar ook zij beginnen nu volop te annuleren. Dit dreigt echt een drama te worden. We hebben alle medewerkers al op technische werkloosheid gezet.”

Ook in het provinciaal domein Het Leen in Eeklo zien ze het aantal meerdaagse schoolbezoeken fors afnemen. “We krijgen de eerste telefoon na de andere”, zegt diensthoofd Alain Van Gijseghem.  “Gelukkig zijn we een overheidsinstantie en kunnen we dat opvangen. Het personeel krijgt andere taken. Het is vooral praktisch een hele rompslomp om de annuleringen rond te krijgen en ook de juiste mensen in te lichten..”