Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Ook zonder “Wild, Wild Miss West’s Birthday Party” is realityster Kim Kardashian op haar 40e invloedrijker dan ooit

Written by on 21 oktober 2020

Kim Kardashian heeft meer dan 190 miljoen volgers op Instagram en 67 miljoen volgers op Twitter.  De hele familie is samen goed voor meer dan 600 miljoen volgers op Instagram. Kardashian deelt “haar leven” met haar volgers op sociale media, met als ultieme doel er winst mee te maken. “Zij wist als eerste op grote schaal geld te verdienen als realityster, door er een adverteermodel van te maken”, zei de Britse socioloog en cultuurcriticus Ellis Cashmore vorig jaar nog aan De Volkskrant.

“Ze begrijpt hoe ze consumenten subtiel kan beïnvloeden, simpelweg door te zeggen: ‘Ik gebruik vandaag deze dagcrème.’ Kim Kardashian weet ook dat je de band met fans kunt versterken door ze online rechtstreeks aan te spreken. In de sterk geïndividualiseerde westerse samenleving hechten mensen steeds meer waarde aan ‘parasociale’ relaties: eenzijdige relaties met beroemdheden. Bijna als geen ander kan Kim de illusie van nabijheid en intimiteit met haar fans creëren.”