Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


Microbioloog Emmanuel André (KU Leuven): “Nieuwe lockdown is enige middel dat we nog hebben”

Written by on 21 oktober 2020

Emmanuel André ergert zich aan het geaarzel. “Wat alles nog erger maakt, is dat aarzelen, de tijd die overblijft om iedereen te overtuigen dat het tijd is om actie te ondernemen, dat aarzelen om iets te doen.” Hij wijst op het gevaar van ontkenners die de bevolking op sleeptouw nemen, een verwijzing naar de uitspraken van Jean-Luc Gala, infectioloog en diensthoofd van het Saint-Luc-ziekenhuis in Brussel. Die houdt vol dat de toestand minder erg is dan men laat uitschijnen.

André hamert erop dat de cijfers vandaag slechter zijn dan in maart, voor de eerste lockdown. “We zitten in een toestand waarbij onze systemen bijna verzadigd zijn. Zelfs als men positieve tendenzen meent te ontwaren, blijven de cijfers elke dag stijgen.”

Bekijk hieronder een fragment van het gesprek met Emmanuel André in het RTBF-middagjournaal: